Foto: Lisa Wikstrand / HBGM

Det är den här tiden på året som grunden läggs för det som händer under nästkommande år. Det är viktigt att dels vårda de uppdragsgivare man redan har och säkerställa, någorlunda i alla fall, att vi har ett fortsatt samarbete. Samtidigt dyker det varje år upp något nytt uppdrag och som kan leda till varaktigt och återkommande jobb.
Jag har just kommit överens om en fortsättning med Helsingborgs IF. Det blir i stora drag samma uppdrag som under 2017, det vill säga pressansvar under hemmamatcher. Utöver det kommer det hända en del spännande saker, inom uppdraget på Olympia, som jag ber att få återkomma till eftersom planeringen inte riktigt är klar.

*****

Ska vi titta tillbaka på den här hösten (läs om första halvåret i tidigare blogginlägg) så har det varit en händelserik säsong från Dencker Medias horisont. Bilden högst upp är från Helsingborg marathon den 2 september som blev en ny succé för arrangörerna Andreas Gartmyr och Simon Wikstrand. Precis som alla tidigare årgångar fick jag äran att vara speaker från start till mål. Nästa år är det femårsjubileum och det blir en löparfest ingen helsingborgare (med omnejd) vill missa.

*****

Veckan därpå anlitades Dencker Media av Svenska Tennisförbundet för att under fem dagar – med tv-kamerorna – följa det svenska Davis Cup-laget som i Båstad mötte Litauen i en avgörande kvalmatch. Det är som vanligt oerhört stimulerande att jobba i tennismiljö och för uppdragsgivaren Svenska Tennisförbundet. Förutom matcherna bevakade jag runtomkring-aktiviteter som tränarkonferens, prova-på-tennis och mycket mer. Inslagen kan du se här.

*****

Året har präglats av framför allt fotboll och tennis men även friidrott som jag berättat om i tidigare inlägg. När det gäller Intrum Stockholm Open i oktober blev det en ny folkfest med Juan Martin del Potro (bilden) som titelförsvarare efter finalseger mot Grigor Dimitrov, som vann slutspelet i London i går. Alltid kul att återförenas med det fantastiska Lagardère-gänget.
Inslagen från Kungliga tennishallen kan ni se här!

*****

Det har blivit väldigt mycket av kombinationen filmproduktion och tennis under året, oftast ihop med Jonas Arnesen. Bland annat har vi – för tennisklubben SALK – gjort filmer om dam- och herrlagen inför elitserien och en film om själva klubben som visades på bioduken i Bromma inför närmare 200 medlemmar.
Och så har vi alla program (ca 20 stycken inför de stora ATP- och WTA-tävlingarna) jag gjort med Jonas Arnesen och Thomas Enqvist för Betsafe. Finns att se här!

När det gäller uppdraget för Helsingborgs IF som jag nämnde, så har det blivit så mycket mer än bara pressansvar. Jag har varit moderator på ett antal nätverks- och medlemsträffar förutom alla tv-program (Linos Café). Den här veckan kommer för övrigt del 2 med min djupintervju med huvudtränare Peo Ljung som summerar säsongen och hur läget och förutsättningarna är inför 2018 då HIF på allvar ska kriga om en allsvensk plats.

*****

Höll ju på att glömma QUIZEN som jag återupptagit på hamnkrogen i Viken.
Var tredje torsdag håller jag i blandade frågor och det var kul att konstatera att det var fullsatt senast.
Nästa gång blir den 14 december. Boka på 042-237303 eller här.
Jag håller också quiz för slutna sällskap och företag, så det är bara att höra av sig när ni vill ha en aktivitet med ett skräddarsytt tema.

*****

I förra veckan blev det ny visning med och om Lasse Ahlberg – dokumentärfilmen jag gjorde för något år sedan. Det var fullsatt i lokalen hos Kullabygdens idrottshistoriska förening. Eventuellt blir det en ny dokumentär under 2018 om ett lokalt men världskänt fenomen.
Innan Dencker Media stänger butiken för 2018 väntar medlemsmöte med HIFJacob Hansens Hus, en intervjukväll med HIF-Vännerna och så en livesänd uppesittarkväll för Hittarps IK med inbjudna gäster i nyöppnade Hallen några dagar före julafton.

*****

På Dencker Media är vi ständigt påkopplade och öppna för nya uppdrag. Tveka inte att höra av dig, vare sig det är som privatperson, förening, sällskap eller företag. Vi tillhandahåller – som du vet – tjänster som moderator, film, podcast och allt det där som man ibland behöver hjälp med.
Eller Quiz kanske? :Dm

Ha en fortsatt skön höst och snart vinter.

Torbjörn Dencker
torbjorn@denckermedia.se