Mediabevakningen av SM var stor. Ibland får man göra intervjuer joggande – som här när Johan Wissman fick sin avtackning.

Uppdraget som presschef under Friidrotts-SM är avslutat. Det har varit roliga månader fram till tävlingarna förra helgen och ännu roligare när landets bästa friidrottare trillade in på Heden för att göra upp om SM-gulden.
Det var kul att ingå i en för mig ny organisation och det var slående hur inkörda alla är i sina positioner.
SVT hade en personalstyrka på drygt 20 man för att hantera livesändningarna fredag-söndag.
Även i övrigt var mediaintresset stort. Förutom att tillgodose medias önskemål hade vi (Tuan Nguyen ingick också förtjänstfullt i mediastaben) fullt upp att uppdatera IFK Helsingborgs SM-sidor på Instagram och Facebook.

*****

Sommaren i övrigt gick – förutom fotbollen och uppdraget i HIF – i tennisens tecken. Det blev drygt tre veckor i Båstad i juli med leverans av löpande dagliga inslag, men också dokumentation för summeringsfilmer i efterhand. De filmer som producerades för Svenska Tennisförbundet under första veckan är publicerade på deras sociala plattformar.

Här är film från Skistar Swedish Open (herrveckan):…och här film från Ericsson Open (damveckan):

Nästa tennisuppdrag blir Davis Cup i Båstad för förbundet i september och därefter Stockholm Open för Lagardère i oktober.

*****

På HIF-fronten har det avhandlats nätverksträffar och medlemsmöten. Sköna forum att intervjua spelare och ledare inför intresserade församlingar.
Nu har vi också lanserat Linos Café – en intervjuserie där jag möter profiler i och runt HIF.
Första avsnittet – med målvakten Pär Hansson – ligger ute nu. Klicka på bilden ovan och kolla!

*****

Strax före sommarens intåg fick jag äran att vara speaker på Höganäs halvmaraton – ett uppdrag som var fantastiskt kul och som återkommer nästa år.
På lördag blir det mer friidrott förresten… Ska bli riktigt kul att åter vara speaker på denna fjärde upplagan av Helsingborgs Marathon – landets näst största marathonlopp!
Manusbearbetning pågår på ett tåg mot Stockholm.

Torbjörn Dencker
torbjorn@denckermedia.se